وضعیت بازگشت دانشجویان ایرانی از خارج از کشور از زبان ظریف-راهبرد معاصر
رئیس‌جمهور عازم قاهره شد رئیس‌جمهور فردا به مصر می‌رود تاجگردون: ۱۱ میلیارد دلار برای کالا‌های اساسی تخصیص یافت  بودجه ۱۴۰۴ به شورای نگهبان ارسال شد استاندار تهران: تعطیلی‌ها روزانه اعلام می‌شوند ربیعی: رئیس‌جمهور قانون حجاب و عفاف را در دستورکار شورای امنیت ملی قرار داد وکیل پرونده «کنسرت فرضی»: بازداشت پرستو احمدی در مازندران سخنگوی دولت: افزایش دو یا سه برابری بودجه نیرو‌های مسلح صحّت ندارد امام جمعه موقت تهران: هدف رژیم صهیونیستی از نیل تا فرات است / جامعه جهانی برای توقف این رژیم به پا خیزد  واکنش صمصامی به گران سازی نرخ ارز؛ وزیر اقتصاد استیضاح شود + عکس اطلاعیه سپاه: شبکه ضد امنیت ملی در قزوین متلاشی شد بیانیه سپاه / آغاز دورانی نوین از پروسه شکست دشمنان امت اسلامی و غلبه جبهه مقاومت بر توطئه ترکیبی جبهه باطل سخنگوی دولت: اغلب بنزین تولیدی کشور مطابق با استانداردهای یورو ۴ است ابراهیم‌پور: مطالبات معلمان بازنشسته نیمه دوم ۱۴۰۰ در سال آینده پرداخت می‌شود آملی لاریجانی: در مجمع با شفافیت مخالف نیستیم، اشکال ما مساله خروج مجلس از حدود اختیارات خود بود

وضعیت بازگشت دانشجویان ایرانی از خارج از کشور از زبان ظریف

وزیر خارجه گفت که این وزارتخانه با همکاری وزارت بهداشت و راه همه تلاش خود را برای بازگشت دانشجویان ایرانی از خارج از کشور صورت می دهد.
تاریخ انتشار: ۱۷:۲۷ - ۲۷ فروردين ۱۳۹۹ - 2020 April 15
کد خبر: ۴۰۵۴۹

به گزارش راهبرد معاصر؛ محمدجواد ظریف وزیر امور خارجه ایران امروز (چهارشنبه) درباره اقدامات وزارت خارجه برای بازگشت دانشجویان ایرانی از خارج از کشور در پی شیوع کرونا گفت: وزارت خارجه حسب وظیفه ای که دارد به ایرانیان خارج از کشور کمک می کند و این وظیفه ماست و البته وظیفه وزارت بهداشت نیز حفظ سلامت مردم است.

 

وی افزود: این دو وظیفه باید با هم هماهنگ شود. ما از موقعی که می خواستیم دانشجویان مقیم ووهان چین را به کشور برگردانیم، وزارت بهداشت کمک کرد و آنها را ۱۴ روز در قرنطینه نگهداشتند و بحمدالله هیچ کدام از آنها بیمار نبودند، درباره دانشجویانی که در کشورهای مختلف داریم نیز این هماهنگی وجود داشته است.

 

رئیس دستگاه دیپلماسی اضافه کرد: وظیفه طبیعی وزارت خارجه درباره ایرانیانی که به دلیل قطع پروازها در کشورهای مختلف گرفتار هستند، این است که به اینها کمک کند.

 

ظریف اضافه کرد: ما حداکثر تلاش خود را انجام می دهیم، در بسیاری از جاها پروازی وجود ندارد، باید در این زمینه کمک کنیم و در برخی جاها کشورها نگرانی هایی دارند.

 

وی یکی دیگر از مشکلات را مشکلات پیش آمده برای رانندگان کامیون های ایرانی خواند و افزود: یکی از کارهایی که وزارت خارجه در این دو ماه به شدت پیگیر بوده این بوده که هیچ راننده و کامیون ایرانی پشت مرزها گیر نکند. بحمدالله می توانیم بگوییم که این موضوع تا حد زیادی حل و فصل شده و ما تقریبا کامیون ایرانی نداریم که گیر کرده باشد.

 

وزیر خارجه ادامه داد: البته هر روز یک مشکل جدید پیش می آید و ما حل می کنیم. 

 

وی یادآور شد: این ملاحظات باید با ملاحظات بهداشتی وزارت بهداشت و ستاد ملی مبارزه با کرونا هماهنگ شود که ما در این زمینه نیز با وزارت بهداشت هماهنگ می کنیم و وقتی وزارت بهداشت ما ملاحظاتی دارد، تلاش می کنیم این ملاحظات عملیاتی شود.

 

وی افزود: از ایرانیان خارج از کشور و دانشجویان ایرانی که در کشورهای خارجی مشغول به تحصیل هستند تقاضا می کنیم این حساسیتها را متوجه باشند و بدانند ما در فکر آنها هستیم، پدران و مادرانشان بدانند ما در فکر آنها هستیم، ولی باید با در نظر گرفتن این ملاحظات این کار انجام شود تا آسیبی در انتقال نوع جدید ویروس به ایران وارد نشود. 

 

ظریف همچنین درباره اینکه گفته می شود وزارت خارجه و راه منتظر پروتکل های بهداشتی وزارت بهداشت برای بازگرداندن دانشجویان هستند،گفت که وزارت بهداشت پروتکل هایی را تدوین کرده و ارائه داده و ما این موارد را مورد به مورد با وزارت بهداشت هماهنگ می کنیم. ممکن است دیدگاه ها درباره یک کشور با یک کشور دیگر متفاوت باشد، ولی هماهنگ می کنیم، اینگونه نیست که دو وزارتخانه (خارجه و راه) همه کارهایشان را انجام داده باشند و یک وزارتخانه (بهداشت) کارهایش را انجام نداده باشد، هر وزارتخانه وظایف خود را انجام می دهد و در نهایت تصمیم را وزارت بهداشت و ستاد ملی مبارزه با کرونا باید اتخاذ کنند.

 

وی درباره نامگذاری سال جاری به نام جهش تولید نیز عنوان کرد: کماکان کشورهای همسایه بهترین محل برای صادرات ما هستند. 

 

وی افزود: با توجه به شیوع کرونا و مقرراتی که در پی شیوع بیماری وضع شد، باعث شد بسیاری از مرزها بسته شود یکی از کارهای وزارت خارجه این بوده تلاش کرده بیشتریت میزان بازگشایی مرزها با حفظ پروتکلها صورت بگیرد، الان بسیاری از کالاهای ما منتقل و کشورهای همسایه استفاده می کنند و این روش را ادامه می دهیم و انشالله بعد از عادی شدن شرایط، برای توسعه صادرات که ضرورت جهش تولید است حتما تلاشهای بیشتری را صورت خواهیم داد. 

 

  وزیر خارجه همچنین درباره حضورش در کمیسیون امنیت ملی مجلس نیز گفت: فرصت خوب بود در سال ۱۳۹۹ با دوستان در کمیسیون امنیت ملی جلسه داشتیم، در مورد روابط بین الملل پساکرونا صحبت کردیم، موضوعی است که امروز از حساسیت ویژه ای برخوردار است و متفکرین و کشورهای مختلف مشغول طراحی هستند که این وضعیت چه تاثیری بر نظام جهانی خواهد داشت.

 

وزیر خارجه ادامه داد: یکی از دلایل حرکت بسیار تند آمریکا علیه چین در حدی که مثلا اصرار دارد به ویروس کرونا بگویند ویروس ووهان، این است که در این معادلات آینده نظام بین المللی می خواهد نقش خود و هم پیمانان خود را تقویت کند و مانع از شکل گیری معادلات جدید بین المللی شود،نه اینکه به نتیجه رسیده باشیم، همه دارند روی این فکر می کنند ما هم در وزارت خارجه درباره این موضوع فکر می کنیم و حتما دوستان ما در مجلس روی آن فکر می کنند.

 

منبع: فارس

مطالب مرتبط
ارسال نظر
تحلیل های برگزیده
آخرین اخبار